MELEGSZENDVICSPIZZA
Hozzávalók:
1 pizzalap (kb. 25 cm átmérőjű), 25 dkg gomba, 1 kisebb vöröshagyma, 2 evőkanál tejföl. 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, fél kávéskanál só, 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld, 10 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
Az olajon addig kevergetjük az apróra vágott hagymát és a felszeletelt gombát, amíg a gomba leve el nem párolog. Megsózzuk, belehintjük az apróra vágott petrezselyemzöldet és a pirospaprikát, majd felöntjük az 1 dl vízzel és a tejföllel összehabart liszttel. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
A gombás ragut a pizzalapra kenjük, reszelt sajtot szórunk rá, majd grillsütőben vagy hagyományos sütőben grill fokozaton addig sütjük, amíg a sajt a tetején enyhén pirulni nem kezd. Forrón és hidegen is finom, kihűlve kirándulásra is csomagolható.
Tipp: a pizzatésztát elkészíthetjük otthon is, de boltit is használhatunk.
RECEPTEK PIZZATÉSZTÁHOZ - katt ide!