ALMÁS MUFFIN (tejmentes)
Hozzávalók:
40 dkg nagyobb lyukú reszelőn lereszelt alma, 25 dkg rétesliszt, 3 tojás, 1 kávéskanál sütőpor, 1 dl olaj, 15 dkg barna cukor, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg mazsola (kihagyható). A sütemény tetejére: marcipánvirágok.
Elkészítés:
A hozzávalókat egy nagy tálban jól összekeverjük (a sütemény tetejére való virágok kivételével!). A tésztát muffinpírral bélelt vagy kivajazott, kilisztezett muffintepsibe kanalazzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, marcipánvirágokkal díszítjük.
Tipp:
Az alma felét finomra reszelt sárgarépával, a liszt felét finomra darált dióval vagy mandulával helyettesíthetjük.